Materiali

Katalog BIO27 Supervernakularno – Oblikovanje za regenerativno prihodnost

Katalog, uredili sta ga Jane Withers in Ajda Bračič, služi kot priročnik in platforma, ki opredeljuje, raziskuje in predstavlja t. i. supervernakularni pristop ter nudi navdih in informacije o kreativnih in regenerativnih praksah,. Vključuje eseje z različnimi pogledi na načela supervernakularnega pristopa avtorjev Jane Withers, Jan Boelen, Adam Štěch, Marco Sammicheli, Blaž Bajič, Sophie Thomas, Milan Dinevski, Carolien Niebling, Daniel Bell, Dr. Adam Drazin, Kellenberger-White, Medprostor, Špela Spanžel in drugih. Eno od poglavij je namenjeno dokumentiranju delovnih procesov ekip produkcijske platforme BIO27 Pjorkkala, Robida.plus, Krater, Garnitura in Futuring.

Nakup kataloga↗

Črkovna vrsta KW BIO27

Studio Kellenberger–White je dobil nalogo ustvariti logotip za BIO27 in razviti prosto dostopno pisavo, ki bo prosto dostopna v času bienala. Navdih za pisavo iz velikih črk so našli v mojstrskem rokopisu na načrtih arhitekta Jožeta Plečnika. Pisava je namenoma lahka, da zmanjša porabo črnila in energije.

Prenesi pisavo↗

Priročnik skupine Futuring – Trajnostna kulturna produkcija: muzej

Skupina Futuring se je lotile okoljske revizije bienala z namenom zmanjšanja njegovega vpliva na okolje. Ugotovitve so zbrane v odprtokodnem priročniku, ki omogoča kulturnim ustanovam in oblikovalcem, da zmanjšajo vpliv svojega dela na okolje

Preberite priročnik na Issuu: angleška različica↗, slovenska različica↗
Prenesite si priročnik kot PDF: angleška različica ↗, slovenska različica ↗

Ajda pratika skupine Robida.plus

Po vzoru nekdanjih pratik, ki so bile almanahi slovenskih kmetov, je skupina Robida razvila nov format knjige z recepti, v kateri je vsebina razporejena časovno oziroma sledi življenjskemu ciklu ajde, supervernakularni rastlini, ki predstavlja pomembno vlogo v slovenski kulturni, kmetijski in kulinarični dediščini.

Preberite publikacijo na Issuu ↗
Prenesi publikacijo ↗